Search

Thursday, 16 August 2018 19:45

Το γεγονός ότι το παιδί έβγαλε επιτέλους τις βοηθητικές ρόδες δεν συνεπάγεται ότι έμαθε και ποδήλατο. Μια σειρά από απλά μαθήματα και παιχνίδια μαθαίνουν στο παιδί να χρησιμοποιεί το ποδήλατό του σωστά και με ασφάλεια.

Το πρόγραμμα της Ακαδημίας περιλαμβάνει:

  • Εκμάθηση τεχνικής οδήγησης ποδηλάτου

Από τη στιγμή που το παιδί μάθει να ισορροπεί στις δύο ρόδες, υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να διδαχθεί μέχρι να μπορέσει  να χρησιμοποιεί σωστά το ποδήλατό του.
Σ' αυτή την πρώτη φάση τα παιδιά μαθαίνουν ποια είναι η σωστή στάση του σώματος πάνω στο ποδήλατο όταν τρέχουν σε ευθεία, στις στροφές, στην ανάβαση και στην κατάβαση, όταν θέλουν να αποφύγουν ένα εμπόδιο κτλ. Μαθαίνουν επίσης να χρησιμοποιούν σωστά τις ταχύτητες και τα φρένα .

  • Κυκλοφοριακή αγωγή

Επειδή η ασφάλεια και η σωματική ακεραιότητα των παιδιών είναι πρωταρχικό μας μέλημα , το πρώτο πράγμα τους μαθαίνουμε είναι απαραίτητα η χρήση του κράνους και τα βασικά σήματα του κ.ο.κ. Κατά δεύτερον , τα παιδιά μαθαίνουν πώς να κυκλοφορούν μέσα στην πόλη , πώς να αποφεύγουν τα αυτοκίνητα και πώς να προειδοποιούν τους οδηγούς για τις κινήσεις που πρόκειται να κάνουν.

  • Γνωριμία με όλες τις μορφές του αθλήματος

Η Ακαδημία ποδηλασίας λειτουργεί ως φυτώριο ανάδειξης νέων ταλέντων που θα στελεχώσουν αργότερα το αγωνιστικό τμήμα, γι'αυτό έχει ως στόχο να φέρει τα παιδιά σε επαφή με όλες τις μορφές του αθλήματος (δρόμου, ορεινή ποδηλασία, bmx, κτλ) και να τα βοηθήσει να αποκτήσουν μια σφαιρική άποψη για το τι τους ταιριάζει καλύτερα.

  • Βελτίωση φυσικής κατάστασης

Η ποδηλασία είναι το μοναδικό άθλημα που χωρίς να καταπονεί τις κλειδώσεις (αφού δεν υπάρχει άμεση επαφή με το έδαφος), δίνει την δυνατότητα στον αθλούμενο να δουλεύει για πολύ ώρα αναερόβια χωρίς να κουράζεται. Με αυτό τον τρόπο επέρχεται πολύ γρήγορα η βελτίωση της φυσικής κατάστασης και της αντοχής .

  • Συμβουλευτικά προγράμματα διατροφής

Σε όσα παιδιά ενδιαφέρονται να χάσουν βάρος ή επιθυμούν να βελτιώσουν την φυσικής τους κατάσταση μέσα από τη σωστή διατροφή , παρέχονται ειδικές  συμβουλές και προγράμματα .

  • Διορθωτικές ασκήσεις προβλημάτων υγείας

Με επιπλέον ειδικές ασκήσεις αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά διάφορα σκελετικά προβλήματα που παρουσιάζονται σε αυτές τις ηλικίες, λόγω της απότομης αύξησης του ύψους.

  • Αγωνιστική συμπεριφορά

Τα παιδιά μαθαίνουν πως θα συμπεριφέρονται στους αγώνες, πως θα αντιμετωπίζουν τους αντιπάλους τους, πως θα προφυλάσσουν τους εαυτούς τους και τους συναθλούμενούς τους από φυσικά εμπόδια και πως θα προλαμβάνουν τα ατυχήματα στη διάρκεια ενός αγώνα.

  • Συμμετοχή σε αγώνες

Οι αθλητές της Ακαδημίας παίρνουν μέρος σε όλους τους διασυλλογικούς και τα τοπικά κύπελλα και πρωταθλήματα , με αποστολές σε όλη την Πελοπόννησο. Οι αγώνες είναι μοναδική εμπειρία για τα παιδιά , γιατί τους δίνουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν στην πράξη όσα έχουν μάθει , να αναμετρηθούν με παιδιά της ηλικίας τους  από άλλες πόλεις και με τον καιρό να αισθανθούν μέλη της ευρύτερης οικογένειας της ποδηλασίας.

  • Συμμετοχή σε διάφορες κοινωφελή εκδηλώσεις

Πέραν του αθλητισμού, η Ακαδημία Ποδηλασίας  του ΑΠΟΛΛΩΝ, αναδεικνύετε και στο πολιτιστικό και κοινωνικό προφίλ της, συμμετέχοντας σε διάφορες εκδηλώσεις  (π.χ. εθελοντικές αιμοδοσίες, καμπάνιες κατά του AIDS και των ναρκωτικών, καρκινοπαθείς, οδική διαπαιδαγώγηση, εβδομάδα κινητικότητας, κτλ ).